Capitolul 14


Alice POV

Acest lucru nu va fi ceva simplu, niciodata nu i-am ascuns ceva lui Jasper…dar trebuie sa recunosc ca de data aceasta merita.El si Emmett vor plati pentru jocurile lor, doar sper ca Edward sa nu fie prea crud cu sotul meu.

Emmet POV

Cei din Denali au plecat, scuzandu-se ca se vor intoarce mai tarziu pentru a  impacheta. Cred ca singurul lucru pe care ni-l oferea, era putina intimitate pentru a ne rezolva problemele.

Din pozitia mea, singurul lucru pe care puteam sa il vad a fost usa de la intrare, asteptam ca fratii mei sa soseasca mai repede. Trebuia sa le cer scuze lui Edward si Bellei pentru cele

intamplate. Acum, pariul  nu imi parea atat de bun ca prima data. Am oftat gandindu-ma la sotia mea, care era refugiata in camera in timp ce tipa de suparare si dezamagire din cauza mea si a lui Jasper.

Mi-am ascuns fata in maini, in timp ce imi aminteam de privirea celuilalt frate, parea atat de suparat, de…ranit. Cuvintele familiei mele mi se roteau in minte de mai multe ori ca un ecou insuportabil. Imi era teama ca jocurile mele pot dauna lucrurilor pe care le iubesc cel mai mult in viata, ma temeam sa nu-mi fi distrus familia.

Continuam sa imi amintesc cu toata durerea, cu toata vina…intre timp mirosul persoanelor pe care le asteptam, mi-a ajuns la nas. Am respirat adanc, ca si cum aveam nevoie pentru a ma calma, apoi m-am ridicat in picioare si am mers sa deschid usa.

„Lasa-ma Edward!” a strigat Bella, in momentul in care statea pe veranda, am vazut-o mergand spre casa, iar fratele meu era in urma ei. Expresia ei m-a uimit.

„Bella, asteapta te rog!” a exclamat Edward prinzand-o pe Bella de brat, dar ea s-a scuturat cu o miscare brusca.

„TI-AM SPUS SA MA LASI!” S-a intors cu o expresie furioasa pe chip, intre timp scuipa cuvintele cu vocea plina de ura si repulsie.

„NU, n-am de gand sa te las pana nu ma asculti!” Fratele meu a tinut-o, dar miscarea a fost brusca. M-a surprins, Edward nu s-a purtat niciodata asa cu Bella.

„Nu vreau sa te ascult…nu vreau sa te vad…NU VREAU SA STIU NIMIC DE TINE EDWARD CULLEN!”

Cuvintele Bellei l-au facut pe fratele meu sa-i dea drumul ca si cum l-ar arde. Un gafait m-a facut sa-mi dau seama ca toata familia a observat acelasi lucru ca si mine. Toti membrii familiei unul cate unul, eram acolo.

„Despre ce vorbesti? La ce te referi cu asta? ” vocea lui Edward era fragila, iar cuvintele ii ieseau ezitand, din gura. Expresia Bellei nu s-a schimbat.

„Plec, Edward” a spus sora mea, cu o voce mai indiferenta de cum am auzit-o vreodata. „Nu mai pot sa stau aici, nu mai vreau sa stau aici…”

„Ce vrei sa spu…”

„NU TE MAI IUBESC EDWARD!”

Puteam asculta exclamatia de uimire a familiei mele si sunt mai mult ca sigur ca si eu am avut una la fel. In fata mea, exact in acel moment, puteam vedea cum inima si fericirea fratelui meu…mureau. Dumnezeule, il durea atat de tare!

Am vazut ingrozit picioarele lui Edward lipsite de putere, apoi a cazut la pamant. Niciodata in viata mea nu l-am vazut atat de fragil.

„De ce?”a ridicat mainile in semn de rugaciune, si a privit chipul Bellei cu cea mai trista expresie.

„Pentru ca mi-am dat seama ca nu meriti!”a raspuns ea, intr-un mod cat mai rece posibil.” Durerea care o sufar, pentru ceea ce am pierdut…TU nu meriti!”

Bella si-a indreptat privirea spre cei din familie, si a facut un pas spre fiecare.

„Niciunul dintre voi…” a spus cu un suras amar si cu privirea pierduta ”…niciunul, nu merita”

Atunci s-a intors…si a plecat.

Jasper POV

Durea atat de tare! Nu putea cineva sa alunge surprizele, tradarea…durerea? Ma durea, tare! Doamne Sfinte! Ce am facut? Ce am facut, Emmett?

Emmett POV

Am fost socat. Stateam in picioare, il priveam pe Edward cum statea la pamant, complet distrus. Esme a fugit la el, la fel si restul familiei; Alice si Rose incercau sa o opreasca pe Bella; cand a venit langa el, mama noastra i-a extins bratele, dar reactia fratelui meu m-a ingrozit.

A incepe sa tipe, in timp ce se tragea de par. Se plimba dintr-o parte in alta prin casa,din cand in cand se lovea in timp ce repeta de mai multe ori: „Am pierdut-o!”

M-am cutremurat, cand vocea fratelui meu a fost invadata de suspine, si cand si-a strans pieptul cu putere, parca vroia sa moara. Mi-am privit familia cum incerca sa caute o forma de a-l scoate din acest atac, dar nimic nu functiona.

„Edward…” am soptit, vazand cum fratele meu tremura in fata mea, ca si cum existenta lui si-a pierdut justificarea, cum putea omul care era iubit si admirat de la schimbarea mea sa fie pe moarte.

Am fost surprins vazandu-l ca isi ridica privirea, cu ochii lui de aur…, s-a pozitionat in fata mea cu privirea goala, expresia transformandu-se intr-un suras dispretuitor,

S-a ridicat, si fara sa mai priveasca pe altcineva in afara de mine si Jasper, ne-a zambit mai amenintator ca niciodata. Am simtit teama.

„ Ce se intampla Em, Jazz?” a intrebat dintr-o data, in timp ce si-a inclinat capul in directia noastra. „ Va distrati?”

„Va place ceea ce vedeti?” a continuat in timp ce venea spre noi, am simtit dorinta de a ma indeparta de el.” Va distreaza sa vedeti … ca Bella ma uraste? Ca m-a lasat pentru jocurile voastre stupide?”

„Edward..” a spus Jasper, dar deodata Edward a izbugnit intr-un ras plin de ura pura.

„Sper ca v-ati distrat!” a exclamat in timp ce radea „Pentru ca asta e ultima data cand v-ati mai distrat pe spatele meu si al Bellei!”

A coborat privirea, care stralucea cu ura si furie, s-a intors in timp ce se indrepta pe unde Bella, surioara mea, a plecat.

„Plec…” a declarat, si a inceput sa mearga „ …acum nu mai e niciun motiv pentru care sa fiu aici”

„ Acum nu mai e niciun motiv pentru care eu… sa traiesc.”

„Despre ce vorbesti Edward?” a exclamat Carlisle, in timp ce incerca sa-l opreasca. Edward a scuturat mainile tatalui nostru si a zambit cu raceala.

„Ceea ce ai auzit tata, merg… in Italia” In acest moment, am simtit cum viata mea a plecat din corpul meu. Esme a inceput sa suspine in timp ce a cazut in genunchi, in fata lui Edward.

„Nu pleca! Nu pleca!” a strigat mama mea „Edward putem gasi alta solutie, asteapta ca Alice si Rosalie sa o aduca pe Bella… se va rezolva problema!”

„Nu!” a tipat fratele meu, furios.”Ea nu se va intoarce!”

„Edward te rog, gandeste-te la familie!” a exclamat Jasper pentru prima data, in timp ce se apropia.

„Voi v-ati gandit la familie, cand ati inceput jocul?!” ne-a acuzat Edward, in timp ce ne injunghia cu privirea.” Acum va intereseaza ceea ce se intampla cu familia? Nu fi ipocrit Jasper… Nici pe tine, nici pe Emmett nu va intereseaza ce se intampla cu familia!”

M-am apropiat cand l-am vazut intorcandu-se, cautand sa se indeparteze de noi.

„Edward, TE ROG!” am exclamat, prinzandu-l de maini.

„NU EMMETT, LASA-MA SA MOR IN PACE” a strigat in timp ce se lupta pentru a scapa din stransoarea mea. „ FARA BELLA, NU IMI MAI RAMANE NIMIC PENTRU CE SA TRAIESC!

„Fratioare, gandeste-te la ceea ce spui, gandeste-te la noi.” Am continuat. Dumnezeule ce am facut!

„LA VOI?…. VOI NU MA MAI INTERESATI!… TE URASC EMMETT, TE URASC JASPER… VA URASC, VA URASC PENTRU CA MI-ATI LUAT CE IUBESC MAI MULT IN VIATA!”

„VA URASC!”

______________________________________

PS. Adina mersi mult pentru ajutor…:*

22 răspunsuri to “Capitolul 14”

  1. ce????
    nu pot sa cred
    nu..
    nu se poate
    imposibiiiiiil
    nuu:((((((((((((

  2. akm ma apuk de citit 😛

  3. Deci e foarte tare!!……sa continue spectacolul…;))

    Ed si Bella sunt cei mai bunii!!:X

  4. OMG sper ca ii o farsa a lui edward si bella ca sa isi bata jok de emmet si jasper nu ii adevarat nu spune te rog ca nu ii adevarat altfel eu mor de plans apropo imi dai id-ul tau plsz :Ppwp trist capitolul asta pe cand urmatorul

  5. super fain….chiar imi place….vreau cap urmator:)

  6. spune-mi ca asta e gluma pe care le-o face..sa guste putin din glumele lor…te rog spune ca-i asa:(..pff abia astept urmatorul:X..bafta la tradus:)..

  7. marymarina92 Says:

    :))))) saracul emmett nu stie ce surpiriza il asteapta:))) 😀 … e adorabil cand e speriat si ingandurat:X:X:X:X

  8. Sper sa fie o o farsa pt Emment si Jasper sa simta ce au simt si eii .. sper sa nu fie adevart ce am citit..super capitolul

  9. eu sunt sigura k este o farsa, pt a se razbuna pe jasper si em:)

    in ultimul capitol bella nu era absolut deloc suparata p edward..deci nu avea cum s-o apuce akum din senin asa:))

    ft frm:X
    ast continuare>:D< :*

  10. eu cred ca e razbunarea contra lui em si jazz 🙂
    te descurci minunat! 😉
    te pup!:*:*:*:*>:D<

  11. doamne ce buna e farsa lor…pun pariu ca e o farsa :))
    imi place deabea astept cap urm 😡
    pwp :*

  12. doamne ce idee le-a trecut prin cap lui edward si bellei…:-O cu siguranta nu o sa mai puna astia doi pariu niciodata…adik sa inventeze o despartire…cat de tare…

  13. ce actor bun e Ed pentru ca mai mult ca sigur e o farsa..oricum ganial capitolul..vreau next :*

  14. sunt sigura ca este o farsa pentru ai face pe emmett si jasper sa regrete ceea ce au facut!:X:X:Xfoarte frumos…faci o treaba excelenta:*:*:*

  15. e o farsa da trebuie sa fie o farsa ca daca nu ..asta nu cadoul care-l vreau de Craciun

  16. he he … frumoasa razbunarea… imi pare rau pt Esme saraca

  17. am ras cu lacrimi cand am citit capitolul asta:)):))..bine,bine…poate ca reactia mea e exagerata,dar stiu foarte clar ca asta a fost razbunarea bellei si a lui edward pentru ce le-a facut Jazz si Em:)):)):)):))imi pare rau pentru Carlisle,esme,rose si alice…

Lasă un comentariu