Capitolul 11

____________________________________________________

In sfarsit ceea ce asteptati cu toti: Bella dandu-i Tanyei ce merita!!!

______________________________________________________

Jasper Pov

Blestemata fie ora cand am decis sa permit asta. Multumita acestei betii neobisnuite, Edward a zis mai mult- MULT mai mult- decat trebuia, iar acum trebuia sa intampin privirea intre curioasa si acuzatoare a sotiei mele. Asta va deveni dificil.

“ Ei bine, Jazz?” a spus Alice incrucisandu-si bratele in timp ce ma privea. Ce ar fi trebuit sa raspund?

“Nu a fost nimic, serios. Cativa dolari si gata” a spus Emmett, cu un ton care nu convingea pe nimeni. Rosalie a ridicat o spranceana.

“Emmett…” a spus ea, ca si cum certa un baiat micut- bine, trebuie sa recunosc ca parea-; sus, puteam simti nervozitatea brusca a lui Edward… cu siguranta si ea suferea acelasi interogatoriu.

“Nu l-ati dus intr-adevar intr-un club de striptease, nu-i asa?”a intrebat Alice. Eu am incercat sa raman inmobil, dar fratele meu a facut un gest de usoara vinovatie, care nu a trecut neobservat.

“Ce ati facut?” a intrebat Rosalie cu neincredere. Am vazut cum Emmett a inghitit cu greutate, eram pierduti.

“ Pai, vezi tu Rose… noi, pai…” a spus Emmett, eu doar am putut vedea cum Alice deschis ochii de surpriza. Da, am muncit din greu ca ea sa nu vada.

“Jasper, recunosti ca…?” a inceput, dar a fost intrerupta de o voce stridenta care provenea de sus, impreuna cu un val de ura.

“ EDWARD MASEN CULLEN! Ce ai facut CE?” vocea Bellei, clara si puternica, m-a facut sa simt mila pentru fratele meu. Am putut sa o vad pe Carmen chicotind in timp ce Eleazer incerca sa-si ascunda emotiile,… da, eu si acum imi amintesc ce am facut la petrecerea LUI de burlacie.

“Ce se intampla?” a intrebat Esme,  simtind presiunea.

“Te asigur ca nu trebuie sa fie nimic” a spus Carlisle, atat de intuitiv cum era, cu siguranta stia ce se intampla.

“Cum indrazneste sa-i vorbeasca asa lui Edward?” a spus Tanya, furioasa. A fost o buna perioada cand o puteam nota in special suparata… si ma intreb daca Emmett avea de-a face cu asta. Alice a deschis gura pentru a ma certa, dar s-a interrupt brusc, avand privirea pierduta.

“Cum ti-a venit o astfel de idée? Cum ai putut Emmett! O sa vezi, cand am terminat cu tine nu… “ continua sa tipe Rosalie, dar adevarul este ca eu nu o mai ascultam. Am vazut-o pe Bella iesind furioasa din casa, si apoi blonda care a urmat-o imediat…continuau sa vina unde in special de furie intense, de violenta… si atunci am stiut ce vedea Alice.

“Bella…” a murmurat ea, ignorand discutia dintre Emmmett si Rosalie. Eleazer parea ca se simte incomod, dar Carmen a intors capul.

“Unde e Tanya?” a intrebat, pe un ton speriat.

Bella POV

Am iesit furioasa din casa , dar nu pe  Edward- nu prea-. Adevarul este ca totul m-a facut in final sa-mi pierd rabdarea… acum intelegeam in mod clar efortul ce a trebuit sa-l faca mereu Edward cand eu eram cu Jacob. Intr-adevar, ceea ce ma supara mai mult decat orice nu era petrecerea de burcalacie,  ci totul cauzat de Tanya. Pur si simplu, asta a declansat fustrarea anterioara.

“ Ce ai patit? Nu suporti putina competitie?” a intrebat o frumoasa dar iritanta voce de langa bine. M-am intors lent pentru a o infrunta pe Tanya.

“Nu am concurenta” i-am zis, amintindu-mi cuvintele sotului meu. Ea a ranjit, batjocoritor.

“Haide, doar nu esti geloasa pe o simpla petrecere de adio, nu?” a insistat.

“Lasa-ma in pace, Tanya” am rugat-o plictisita. Nu aveam starea de spirit pentru a o suporta. Ea, deodata, s-a uitat la mine cu dispret.

“Nu” a spus ca si cum ar fi fost un test.

“Ce?” a intrebat, si m-am tensionat. Tanya arata mai agresiva ca niciodata.

“ Ce nu. Stii? Nu trebuia sa tipi la Edward in acea forma… el nu merita sa fie tratat asa.” A spus Tanya cu evidenta furie. Am ramas tacuta, da, Edward nu merita asta, dar nu era atat… si nicioadata nu ar interesa-o pe ea.

“ Nu il meriti” a continuat ea, facand un pas spre mine. “ Nu meriti sa il ai. Am stiut de cand te-am vazut… nu esti demna de un barbat ca el. Sunt singura ca l-ai convins cumva. L-ai obligat sa se casatoreasca cu tine…” a spus.

“ Crezi ce vrei, Tani, cred ca SOTUL MEU a fost destul de clar la acest aspect.” Am spus furioasa.  Tanya s-a strambat la auzirea poreclei din nou.

“Ce obraznica esti. Ai uitat ca eu sunt mult mai invarsta decat tine…” a spus Tanya si a marait.

“Ei bine nu mi-ai aratat-o Tani.” I-am raspuns. Am vazut cum frumosul ei chip se umplea de ura, o furie ce cu siguranta a pastrat-o de cand m-am casatorit cu Edward.

“Taci” a marait ea, mai furioasa ca niciodata, si pentru surprinderea mea s-a pus in garda.

Pentru un moment nu am stiut ce sa fac. Tanya avea de gand sa ma atace! Intr-adevar era atat de orbita de obsesia pentru el? Deodata, m-am trezit din transa mea la timp pentru a ma retrage  cand s-a aruncat asupra mea. In timpul evaziunii, m-a intrebam ce sa fac: Tanya era practic parte din familie pentru ceilalti… Trebuia sa raspund? Tanya mi-a lansat o lovitura, am marait decisa si fara intentie, mi-am activat scutul. Mana Tanyei a lovit un zid invizibil in timp ce eu o priveam enervata.

“Termina, Tanya!” am spus, desi fara prea multa convingere. Ea a marait din nou, mai amenintator ca niciodata.

“Lasa aceste trucuri ieftine!” a strigat ea, aruncandu-se din nou asupra mea.

De data asta, am neglijat darul meu, oricat de mult imi doream sa nu-i fac rau- mai mult pentru familia mea decat pentru altceva- ma insulta prin forma in care ma privea sau imi vorbea, ca si cum eu nu sunt nimic. M-am surprins asultand propriul marait, puternic si clar din gatul meu, l-a timp pentru a-i da Tanyei o lovitura in chip cu o forta, ca a inapoiat cativa pasi. Ea m-a privit cateva secunde cu o neincredere insultatoare, dar nu ar trebui sa fie atat de surprinsa: din momentele mele de conversatie, Emmett a insistat sa concureze cu mine, cat timp dura forta mea de vampir  nou-nascut si Edward – pentru surpriza mea- s-a aratat de acord ca eu trebuie sa stiu sa ma apar… de fapt, el insusi ma ajutat cu asta. Daca Tanya crede ca sunt neajutorata, se insala.

Tanya racni din nou, dar de data asta s-a miscat la viteza vampirica pentru a-mi tine ambele brate. Pentru un moment terifiant, i-am vazut dintii apropiindu-se de gatul meu…dar atunci am fost eu ceea care a contraatacat-o, mi-am ridicat mainile , am tinut-o de incheieturi si apoi, folosind o miscare invatata de la Emmett, aruncand-o cu toata forta mea intr-o parte. Chiar si eu am putut simti cum s-a ridicat in aer pentru ca apoi sa cada cu forta pe pamant. Am lasat-o, furioasa, simteam durere pentru prima data ca vampire  in  bratele mele, unde ea m-a prins.

Tanya, fara sa se ridice, a intins  picioarele sale si mi-a lovit picioarele cu furie. In timp ce am simtit impactul si am cazut, m-am intrebat vag, de ce nu mi-am rupt nimic; Tanya era vampire, ca si mine, si cu siguranta putea lovi mai tare. De ce nu o face? Cand am cazut, ea s-a ridicat cu viteza vampirica si a cazut deasupra mea, cu mainile intinse ca si cum isi dorea sa-mi rupa gatul; eu am prins-o cu forta de umeri, incercand s-ai indepartez cat de mult posibil, dinti ascutiti de mine. Tanya a gemut in durere atunci cand fara sa vreau, am inceput sa-i rup oasele… speriata, i-am dat drumul. Grava eroare.

Tanya furioasa, s-a lansat din nou asupra mea, era rapida, aproape ca nu am putut profita de usoara distragere pentru a ma ridica. Vampira a incercat sa ma muste din nou, da eu am reusit sa-mi mut capul pentru a o evita, Tanya mi-a prins din nou bratele, prinzandu-ma pe pamant.

“ NU esti rivala, fetito” a spus cu dispret. Asta m-a infuriat. In acel moment mi-am amintit ce Edward- sotul MEU- a facut cand s-a aflat intr-o pozitie similara. Strigand, am reusit sa o imping pe Tanya cu picioarele, ridicandu-ma imediat, ignorand junghiile de durere din brate si picioare… Tanya trebuie sa-si fi lasat degetele marcate pe pielea mea. Ea s-a ridicat instantaneu si fugind spre mine, dar de data asta nu mai i-am dat avantaj: spre deosebire de mine, Tanya nu lupta pentru a scapa de furie, ci pentru a ma omori si nu o voi asa sa imi faca rau.  Daca nu intelege ca Edward ca iubeste pe mine, atunci trebuie sa o oblige sa vada asta.

“ Nu fi ridicola, Tanya! Ce , nu vezi ca pe Edward nu il interesezi? Imi pare rau, dar acest lucru nu are rost… Doar iti faci rau!” i-am spus, incercand sa fiu rezonabila cu ea.

“ Tu ce stii? Nu a trebuit sa astepti deloc: Edward a ajuns la tine intr-o clipa si ai obtinut tot… Nu stii cum e sa astepti secole pentru a-l intalni barbatul potrivit, doar pentru a vedea ca el alege alta !” a gemut Tanya si pentru prima data, am simtit mila pentru ea. Inca imi aduc aminte cuvintele sotului meu, atat de similare, spunandu-mi ca m-a asteptat de peste 80 de ani… dar nu a existat nici o cotitura inapoi. Edward niciodata nu a iubit-o si ea se agata de ceva care – cu sau fara mine- niciodata nu ar fi posibil.

“ Nu, Tanya! “ a tipat eu, in timp ce ea se arunca pe mine, lovindu-se de zidul invizibil care m-a protejat. Ea cu toate astea, a continuat sa exercite presiune ca si cum se astepta ca acea bariera sa cedeze inaintea fortei ei, in timp ce eu o priveam atenta…abia daca am acordat atentie tipetelor de groaza a celor din Denali, sau tipetele enervate ale familiei mele, sau acelui fulger aramiu care a  sarit de la fereastra etajului doi… am marait din nou si m-am aruncat asupra Tanyei.

Inainte de a ajunge sa o ating, am auzit un foarte familiar marait de furie, unul pe care l-am ascultat de atatea ori, provenind de la o voce seducatoare si matasoasa… si am vazut cum Tanya a cazut intr-o parte cu o forta atat de puternica, incat as fi surprinsa daca nu si-ar rupe nimic.

“CUM INDRAZNESTI!” a strigat Edward, inversunat, in timp ce privea vampira de pe pamant. Chiar si eu m-am cutremurat auzindu-l: niciodata nu l-am vazut atat de furios, exceptie facand cand tipa la Alphonse. Parea mai mult ca dispus sa o loveasca pe Tanya, ceva ce niciodata nu l-am vazut facand… era prea politicos si amabil si educat pentru asta. Si acum, pentru tine, parea sa fi uitat ca Tanya facea aproape parte din familia ei, sau ca in alt moment niciodata nu ar fi indrazni sa o loveasca.

Aproape simtea mila din nou vazand privirea care exprima durere si infrangere a Tanyei vazand ura sotului meu , care a aratat in mod clar cat de mult ma iubeste.

Asta a fost victoria mea.

24 răspunsuri to “Capitolul 11”

  1. aaaaaaaaaaa..
    prima la com ieeeeee

  2. este superb…ai descris totul atat de bine…..abia astept urmatorul capitol

  3. este superb…ai descris totul atat de bine…..abia astept urmatorul capitol

  4. o doamneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    edward,trebuia el sa vine
    bella ii rupea capuu
    bravo bellaaaaaaaa
    cand vine kp 12?????????????????

  5. in sf:X:X:X:X….bravo Bela:)):))…faci o treaba minunata:X:X..bv..spor la tradus:)

  6. oo abea ajt
    maine seara,dupamiaza..dimineata?
    cand maine?

  7. yupy bv bella,sa-i bella:X:X:X

  8. super…Hai Bella:X:X:X……

    Jos ku Tanya!!!!

  9. superb…da sa vezi ce -o sa fie cand o sa se razb ed pe emmsi jazz atunci show….

  10. Yeeyyy…bravo Bella desi mi-e mila de Tanya,dar daca e proasta asta e :)))
    Bafta la tradus>:D<

  11. super..bravo pentru bella e cea mai tare ;)))) ce as fi vrut sa o descentreze pe tani :))) oricum abia astept capitolul urmator :*

  12. hmmm e supper dar am o intrebare…cine e alphonse?adik am ratat io ceva din fic sau ceva de genu asta ?ca nu-mi amintesc nik legat de el…..

    • Nici eu nu-mi amintesc… m-am uitat si la „operele” anterioare ale autoarei… dar nu il specifica…:-?? imi pare rau pentru ca nu iti pot raspunde la intrebare… dar nici eu nu stiu ce e cu el… poate e din Volturi… nu stiu… dar din cate am observat a avut o importanta destul de mare in trecutul Bellei si al lui Edward…. din cate „povestea” Emmett a incercat sa ii desparta… Habar nu am…:)…
      Oricum pare genul Victoriei doar ca de sex masculin;))
      Nu cred ca te-am lamurit prea tare….
      Imi cer scuze… dar nu stiu…:)

      • nu-i:X:X nik merci ca ai incercat sa imi explici:*:*:X am inteles io ceva pe acolo:Dspor la tradus in continuare:X:X:*:**

  13. ramona (elyia) Says:

    felicitari pentru traducere si multumiri.:)

  14. genial:x:x
    traduci foarte bine 🙂
    in sfarsit i-a aratat bella taniei cine e „sefa” 😉
    astept nextu”
    pupici:*:*:*

  15. marymarina92 Says:

    cat am asteptat lupta asta:))) :X … tanya a primit in sfarsit ceea ce merita:)) :X … l-as ajuta cu mare drag pe edward :))) 😀 … de abia astept continuarea:):X:X:X

  16. uhuuu Bataie muhahahaha nu ma luati in seama da asa sunt eu mai nenorcita :))….imi place da pun pariu ca daca nu intervenea Edward Bella ii rupea capu :))
    cand vine urm? ;))
    pwp :*

  17. sooper capitolul absolut genial insfarsit BELLA ia dat lui TANYA cea ce merita desi mi mila de ea nam reusit sa dau coment mai devreme pt ca mami se duce in excursie si isi face bagaju si ma intreaba daka se potriveste ce pune si cu ce sa le asorteze ii asa de copilaroasa uneori 😛 dap tot o iubesc succes in continuare la tradus :*

Lasă un comentariu